hétfő

Waldorf manót varrunk 1.

Régóta vágyom rá, hogy nálunk is legyen valamiféle női varró- vagy kötőkör, ahol csak egymás kedvére alkotunk, hiszen sokkal szórakoztatóbb, és persze tanulságosabb, mint egyedül. No ha már bababolt vagyunk, akkor ezt a babavarrással kezdjük, gondoltam én, abból is az egyszerűbb manó megalkotásával.

A Waldorf szemlélet szerint a gyerekek önmagukat látják a babákban, saját érzelmeiket vetítik a babára. Pontosan ezért nincs az arc egy ilyen babán finoman, részleteiben kidolgozva, hogy a gyermek hangulata, fantáziája határozza meg, hogy az a baba épp szomorú, vagy nevet, így nem korlátozza a gyermekek képzelőerejét.
Itt nincs két egyforma baba, egyediek, mint a gyermekek :). Természetes anyagokból készülnek, többnyire gyapjúval, rizzsel, kölessel töltjük őket.

Vásárolhatunk is ilyen csodaszép babákat, de akinek van alkotókedve, érdemes megpróbálkozni vele, nagyon jól szórakoztunk.

Első dolgunk a fejének az elkészítése volt. Ez minden waldorf babánál így kezdődik, mi gézcsőbe töltöttük az előre megformált gyapjúgolyót, elvarrtuk, majd megformáltuk az arcát erős cérna segítségével. Ezután a testanyagot rávarrtuk a fejére, és eldolgoztuk a végeket.
Hát itt tartunk most, legközelebb a test és a sapka következik!

Várunk minden érdeklődőt sok szeretettel!

Képek a munkáról: itt


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése