vasárnap

A Pelenkakérdés

Megszületik ugye az ember kisbabája, és általában manapság már fel sem merül a kérdés mibe pelenkázzam. Mert hát mindenhonnan ez sugárzik, eldobható, szuper száraz, upandgo ésatöbbi ésatöbbi, az ember ki se kerülheti a millió reklámot. Így automatikusan veszi és adja rá a gyermekére ezeket a műanyag pelenkákat, amelyek bizony nem a legjobbak se a baba bőrének, se a pénztárcánknak, de bizony a Föld nevű bolygónk is nehezen bírkózik meg gyermekenként 1 tonna 50-100 év alatt lebomló szeméttel.

Aki viszont egy kicsit utánanéz ennek a pelenkaügynek, hamar rádöbben a tényekre:
- iszonyú sokba kerül az eldobható pelenka, egy baba esetében átlagosan 3-400ezer forint (2,5 évre számolva)
- rájön miből is áll az eldobható, legkésőbb akkor mikor egy használat után felfedezi benne a kis fura vegyszerszagú gömböcskéket (lipropilén, papír, cellulózorlemény (duzzadó zselével: nátrium-poliakrilát), papír, nedvességzáró polietilén fólia. Ezen kívül tartalmaz még ragasztót és gumit.)
- kiderül, hogy nem is olyan nagy baj az, ha érzi a ded a nedvességet, mert hamarabb lesznek szobatiszták,
- valamint, hogy maga az eldobható gyártása és szemétmennyisége micsoda ökológiai problémát jelent, amit pont a gyermekeink fognak igazán megszenvedni, akiknek amúgy a legjobbat akarjuk....

Persze nem utolsó sorban, amikor meglátja egy édesanya hogy mennyire csinos, vidám kis remekművek ezek az új, modern textilpelusok, akkor az ember lánya bizony örömmel adja a gyermekére ezeket.






Folyt.köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése