szerda

Születés hete programok - részletek

Táplálkozás a várandósság és a szoptatás alatt - Május 6. péntek 12.óra Kossuth u. 11. I/1.

A várandósság alatt a kismama által fogyasztott táplálék minősége és összetétele nagyon fontos a kisbaba fejlődése és a mama egészsége, jó közérzete szempontjából. Az előadás első részében áttekintjük a fogamzás, a várandósság különböző szakaszai, illetve a szülés alatti alapvető tápanyag szükségletet és azokat a természetes és finom forrásokat, melyek biztosítják ezeket.

A megfelelő táplálkozási szokásoknak és ételeknek, valamint gyógynövényeknek nagy szerepe van a várandóssággal járó gyakori problémák (vérszegénység, émelygés, gyomorégés és szorulás, visszér, ödéma, magas vérnyomás és vércukor, hátfájás, csökkent immunitás és fertőzések, depresszió, szorongás, striák) enyhítésében is. Az előadás második részében sorra vesszük ezeket a problémákat és az őket enyhítő szelíd gyógymódokat (Bach virág terápia, homeopátia, aromaterápia, reflexológia, stb.) melyek biztonsággal alkalmazhatók kismamaként is.

Végül befejezésként beszélünk arról, hogyan alkalmazható a táplálkozás, diéta és a gyógynövények a szoptatás szolgálatában, vagyis a tejtermelés fokozására illetve a baba hasfájásának enyhítésére.


Tartja Papp Júlia

Részletes program: itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése