csütörtök

Környezettudatosság a játékokban (is)

Mi ugye alapvetően egy környezetbarát pelenkarendszerre alapozva kezdtük el tevékenységünket, minden ebből indult ki, az egész babamosoly.hu léte.
Azóta eltelt néhány év és mi sokat bővültünk, alakultunk, de a tudatosság megmaradt az áruválasztékunkban. Mindig igyekszünk olyan termékeket keresni, próbálni, válogatni, amelyek beleillenek ebbe a gondolatvilágba. Mert azt gondoljuk, hogy játékból sem kell sok, de azok legyenek igényesek, természetes anyagból készültek, amik a gyermekek hasznára válnak.

A játékokkal is lehet őket környezettudatos irányba terelni, mint pl. a Wonderworlds fajátékok Eco sorozata, társasjátékok, ahol minden dobásra egy megújuló energiaforrást tehetünk fel kis várostáblánkra, de akár az Ökoházat is idesorolnám, ahol bizony nem csak hogy szélkerék van a ház tetején, de napelemek is vannak a háztetőn, elektromos járgánya van a ház gazdájának, és esővíztároló is van :)
Az újrahasznosítós memória játék megtanítja játszva a gyerekeket ara, miért fontos a szelektív hulladékgyűjtés, valamint hogy mit kell különválasztani és melyik kukába tegyük ezeket.


A pingvinmentő akcióban az Északi-sarkon eddig boldogan élő pingvin családokat menthetik meg a gyerekek a globális felmelegedés elől.

Fontos számunkra az is, hogy ezen játékok az úgynevezet Tree+plus projekt részei, miszerint minden kivágott fa helyett kettőt ültetnek!

Figyelem! A jövő hét a játékokról szól az Adventi akciósorozatunkban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése