csütörtök

Természetes fogzási fájdalomcsillapító - Borostyánlánc babáknak


Forrás: Babble.com

Ismerjük mindannyian, milyen az mikor jönnek az első fogacskák.... Mindent rág, nyálcsorgat :), nyűgös, nem tudni, mi baja, csak a foga lehet!
Fájdalmas folyamat a babának és a szülőknek is.
Az egyik legősibb módszer a borostyánlánc bevált a babáknál is a fogzási fájdalmak enyhítésére. Ma már egyre több baba nyakában látni, és vallljuk be nem véletlen. A szülők egyre kevésbé szívesen használnak szintetikus fájdalomcsillapítókat (legyen az ínyre kenhető műkence, vagy műanyag rágóka, vagy akár fájdalomcsillapító gyógyszer.. brrrr), a borostyánláncok viszont ősidők óta bevált eszközök a fájdalmak enyhítésére.


Csak úgy mint csokoládéból, ebből is van sötét, világos, méz, konyak, vanilla és vegyes színű, formában is kerek, félkerek, szabálytalan és szabályos, kinek mi tetszik. Színétől sem függ a hatás, hiszen a borostyánkő, fosszilis fenyőgyanta színét az évmilliók alatt növekvő vasszulfid tartalmának és egyéb szennyeződéseknek köszönheti, s lesz egyre sötétebb az idők során. Válasszuk tehát inkább ízlésünk szerint.

A babaláncokon a kis kövek egyenként vannak csomózva biztonsági okokból, így ha el is szakadan, egyetlen szem eshet le, amely ha le is nyelné a baba, nem káros, hiszen por alakban emésztéssegítőként is szokták használni.

A babaláncok zárja műanyag, semmi fémet nem tartalmaz, így fémallergiát nem okozhat.Persze vigyázzunk, hogy eredeti láncot vegyünk, ami tényleg borostyán! Könnyedén elvégezhető az eredetiség próbája:

- Keverj 25g sót 2dl vízbe, majd tedd bele a láncot. Az igazi borostyán a víz felszínén lebeg, míg a hamisítványok lesüllyednek az aljára.Tesóknak pedig kicsit hosszabb változatban szintén kapható:

Borostyánláncok a babamosolyon


Új színek, felnőtt és testvérméretek is!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése