vasárnap

Babahordozó heti programok

Mert hordozni jó, de nem mindegy hogy miben és hogyan..
Segítünk!

A Nemzetközi Babahordozó Hetek programjaihoz csatlakozva Debrecenben is lesznek érdekes és szórakoztató események! November 5,10, 19-20.


NOVEMBER 5.

9.00-10.00- Gyülekező a Babamosoly boltban (Csapó u. 61.); Parkold le a babakocsidat!

10.00-10.30- Hordozós séta a MODEMig

10.30- hordozós tárlatnézés - Panamarenko: A gravitáció legyűrése című kiállításanak közös megtekintése (Nagyobb gyermeked is hozd el, élvezni fogják!) Kedvezményes belépés!

15.30- Megnyitó; Hagyjon egy jelet a babád! Molinó felhelyezése a Babamosoly bolt falára, ahova a babák és mamák kézjegyeiket hagyhatják, utána vigalom - Csapó u. 61

16.00 Együtt vagy külön aludjuk a babával? - egy szoba, egy ágy...két szoba, két ágy és egyéb verziók- Pintérné dr. Jurás Enikő, a dokimami.hu szerzőjének előadása


NOVEMBER 9. 10.00 Baba-mama jóga ingyenes - Domb u. 1. Prímatorna


NOVEMBER 10. Turmalin

10.00-11.00 A babahordozás a pszichológus szemével - Fedák Sarolta pszichológus - A jó kommunikációmegalapozása már egész pici korban , hogyan hangolódjunk rá a babára.

11.00-12.00- Gyermekágyi masszázs- Gardó Beáta előadása

Előtte bemelegítésképpen talpmasszázs babáknak hordozóban :)

12.00 - 13.00 és 16.00 - 17.00 Hordozási tanácsadás - Madarász Tünde

17.30-18.30- Szoptatásról mindent – hogyan készüljünk a szoptatásra - előadás és tanácsadás dr Fehér Boglárka vezetésével, aki a helyi anyatejes klub létrehozója


NOVEMBER 19.

10.00-11.00- hordozós film vetítése beszélgetéssel és teával

11.00-13.00, 15.00-17.00 Babahordozási tanácsadás- Haypál Orsolya, a budaörsi hordozós klub alapítója segít nekünk is kendőt kötni, elől-hátul vagy csípőn hordozásban bármilyen hordozóeszközzel

17.30-18.15 Mivel, hogyan hordozzunk? BEVEZETÉS A HORDOZÁS VILÁGÁBA - Haypál Orsolya előadása

18.30 -19.00 Bevezetés a mosható pelenkák világába- Tatár Marianna, babamosoly.hu


NOVEMBER 20.

10.00-14.00- fotózkodj hordozóban!; babakocsiparkolás; hordozócsere

10.30-11.30- BABAHORDOZÁS az ortopéd orvos szemével – előadás Dr. Szeverényi Csenge - Turmalin

15.00-16.00- Vigyünk haza egy manót!- készíts velünk együtt egy manót a gyermekednek! -előzetes bejelentkezés alapján (min. 5fő, 2500ft a baba tartozékok ára)

16.00-záróbuli; tombola a Babamosoly.hu ajándékaival


Helyszín: Csapó u. 61 Babamosoly bababolt, Turmalin Ház Csapó u. 19. I em


A programváltozás jogát fenntartjuk, pontos információért látogass el a www.debrecenibabahordozohet.hu honlapra.

Ajánló

Idén nagyon készülünk az ünnepekre, hogy igényes, megfelelő játékokat, könyveket kínálhassunk a vevőinknek. Ajándékötletekkel és csomagokkal készülünk, hogy megkönnyítsük a dolgotokat.

Ha bármilyen különleges kívánságotok van, ne habozzatok, keressetek minket bátran.

Egy kis ízelítő az új termékeinkből:


báránybőr alátétek a babának, babakocsiba, autósülésbe, otthonra egyaránt
Gyapjúfilc babacipők, bio gyapjúból két méretben: 0-6 hónap és 6-12 hónapos korig

Hozzáillő bio gyapjúfilc sapka gyönyörű színekben


Bővült horgolt játék választékunk is, például ez a farm nagyon kedves játéka a gyerekeknek
Hinta a kezdetektől, újszülött kortól egészen 15kg-ig. 4 színben kapható

szombat

Kismama jóga - Biztonság a szülés alatt


Rengetegszer hangzik el az utóbbi időkben ez a frázis, hogy ott tud egy nő a legkönnyebben és legszebben szülni ahol biztonságban érzi magát. A napokban ahogy a kismama jógára igyekeztem, ez a szó villant be az elmémbe folyamatosan. Biztonság... kinek mit is jelent. Van akinek az orvos jelenlétét, van akinek az otthon melegét, csendet, nyugalmat, van akinek egy szeretett férj kézfogását, mindenkinek mást. De van egy valami, amit semmiféle külső tényező nem tud megadni számunkra, ez pedig a belső biztonság, az hogy magunkban, mint nőben, anyában van bizodalmunk, elhisszük magunkról, hogy ezt meg tudjuk csinálni, hiszen erre teremtetett a nő.

A belső biztonság hiánya az, ami miatt gyakran szívesebben adjuk a felelősséget a más kezébe, ami miatt hezitálunk és félünk. Pedig a biztonság érzete fontos, talán sehol nem annyira fontos, mint a szülésnél. Már csak biológiai szempontból is. Hiszen ha félelem van bennünk, az izmaink összezárnak, bizony sokkal nehezebb el- illetve kiengedni a babát egy olyan szituációba, ahol magunk is félünk. Csak egy egyszerű példa, de hasonló izmok játszanak szerepet a folyamatban: ha tudod hogy bármelyik pillanatban rádnyithatnak a wc-n, mennyire könnyű elengedni a dolgainkat???!
Így van ez a szülésnél is, ha el tudjuk engedni magunkat, mert biztonságban érezzük magunkat, akkor megnyílnak a kapuk, kiengedhetjük a legféltettebb kincsünket a világba, nem kell Féltenünk!

A kulcskérdés pedig itt a jóga szempontjából az hogy hogyan teremthetjük meg ezt a Belső Biztonságot bárhol is legyünk, kórházban, otthon, útszélén, bárhol.
Ebben (is) fantasztikus a jóga, a pozitív gondolkodás, a légzés, a relaxáció és még az izmok tudatosítása (gáttorna) is mind mind ezt erősíti a kismamákban. Hogy tudd, hogy érezd az ősi tudást, ami minden nőben ott lakozik. Hogy merj kiállni azért amit az ösztöneid súgnak, hogy ezt most így kellene csinálnom (pl most állva jobban esne a vajúdás, vagy négykézláb),
hogy elhidd, hogy ez gyönyörű is lehet :)

Lélegezz egyenletesen, hosszan - engedd el az izmaidat - gyakorold a sankalpádat - mozogj tudatosan!


Könyvajánló: Ina May Gaskin Útmutató a szüléshez

vasárnap

A Pelenkakérdés

Megszületik ugye az ember kisbabája, és általában manapság már fel sem merül a kérdés mibe pelenkázzam. Mert hát mindenhonnan ez sugárzik, eldobható, szuper száraz, upandgo ésatöbbi ésatöbbi, az ember ki se kerülheti a millió reklámot. Így automatikusan veszi és adja rá a gyermekére ezeket a műanyag pelenkákat, amelyek bizony nem a legjobbak se a baba bőrének, se a pénztárcánknak, de bizony a Föld nevű bolygónk is nehezen bírkózik meg gyermekenként 1 tonna 50-100 év alatt lebomló szeméttel.

Aki viszont egy kicsit utánanéz ennek a pelenkaügynek, hamar rádöbben a tényekre:
- iszonyú sokba kerül az eldobható pelenka, egy baba esetében átlagosan 3-400ezer forint (2,5 évre számolva)
- rájön miből is áll az eldobható, legkésőbb akkor mikor egy használat után felfedezi benne a kis fura vegyszerszagú gömböcskéket (lipropilén, papír, cellulózorlemény (duzzadó zselével: nátrium-poliakrilát), papír, nedvességzáró polietilén fólia. Ezen kívül tartalmaz még ragasztót és gumit.)
- kiderül, hogy nem is olyan nagy baj az, ha érzi a ded a nedvességet, mert hamarabb lesznek szobatiszták,
- valamint, hogy maga az eldobható gyártása és szemétmennyisége micsoda ökológiai problémát jelent, amit pont a gyermekeink fognak igazán megszenvedni, akiknek amúgy a legjobbat akarjuk....

Persze nem utolsó sorban, amikor meglátja egy édesanya hogy mennyire csinos, vidám kis remekművek ezek az új, modern textilpelusok, akkor az ember lánya bizony örömmel adja a gyermekére ezeket.






Folyt.köv.

kedd

Szabad szülést demonstráció Debrecenben

A szülő nők jogaiért és a döntési, választási jog megteremtéséért az országos demonstrációkhoz kapcsolódva Debrecenben is lesz egy békés felvonulás, hogy végre az állam szabályozza az otthonszülés körülményeit, hogy aki úgy dönt, ne kelljen menekülve félelemben szülnie.

http://szabadszulest.blogspot.com/

kedd

Babahordozóhét Budapesten



Megnyitotta kapuit a Nemzetközi Babahordozóhét rendezvény, szeretettel várunk benneteket standunkon! Bár messze van a debreceni közönségnek, ha mégis arra jártok, nézzetek be hozzánk!

Program: www.babahordozohet.hu

Debreceni programsorozat novemberben lesz, részletekről itt és sok más helyen hallhattok majd! Ígérem :)

szombat

Close babahordozó Akció a Hordozóhét alkalmából




Az új Close hordozók érkeznek, így az antracit színű Close kendőink most kiárusításra kerülnek!

Néhány darabunk van belőle, így ha babát vársz, vagy ajándékba szeretnéd babaváró ismerősödnek, ne habozz, látogass el hozzánk! Vásárold meg most 20% kedvezménnyel és takaríts meg több mint 3000 Forintot!